الى كل من شاهد طريقة عمل قدرة قادر مع الشيف خالد على فى برنامج من كل بلد اكلة
او الى كل واحدة شاطرة عملت الكريم كراميل قبل كده ما عليكى الا انك تضيفى الكيك العادى
فوقه وكله هيستوى مع بعضه بالفرن وستفاجئ بالنتيجة
بقدرة قادر هتلاقى الكيكة تحت والكريم كراميل فوق
المقادير:
* أربع بيضات
* ثلاث ملاعق طعام سكر
* كأس ونصف حليب بودره
* كأسين ماء
* ملعقة طعام فانيليا
* خلطة الجاتو الاسفنجى او كيكة عادية
* نصف كاسة سكر للحرق لعمل الكراميل
طريقة التحضير:
* يحرق السكر على نار هادئه نوعا ما في الصينيه المعده لقدرة قادر وتترك لتبرد
* تخلط المقادير الخمسه الأولى جيدا وتصب فوق السكر المحروق (الكراميل)
* نجهز مخلوط الكيكه الاسفنجيه أو أي كيكه عاديه
* نصب مخلوط الكيكه فوق المخلوط الاول بحركة دائريه وبعنايه
* نحضر صينيه أخرى أكبر من الصينيه الأولى ونضع فيها كأسين ماء
* نضع الصينيه الأولى في الثانيه أي كحمام مائي وندخلها الفرن تقريبا مدة ساعه أو حتى تنضج
* نتركها تبرد ثم ندخلها الثلاجه
* نقلبها في صحن التقديم وتؤكل بارده