منتديات النحاس - المنا صافور
5465404


زائرنا الكريم / اذا كنت عضوا " بمنتديات النحاس " قم بتسجيل دخولك , وان لم تكن عضواً معنا فاننا نتشرف بك ان تكون عضواً كريماً معنا , فقم بالتسجيل .

ادارة المنتدى
منتديات النحاس - المنا صافور
5465404


زائرنا الكريم / اذا كنت عضوا " بمنتديات النحاس " قم بتسجيل دخولك , وان لم تكن عضواً معنا فاننا نتشرف بك ان تكون عضواً كريماً معنا , فقم بالتسجيل .

ادارة المنتدى
منتديات النحاس - المنا صافور
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقه عمل المكرونه بالباشميل بلا بسرعه شوفوا هتتعمل ازاى

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
نانو
عضو نشيط
عضو نشيط
نانو


الجنس : انثى
100
31
طريقه عمل المكرونه بالباشميل بلا بسرعه شوفوا هتتعمل ازاى 710
المهنة : طريقه عمل المكرونه بالباشميل بلا بسرعه شوفوا هتتعمل ازاى Studen10
طريقه عمل المكرونه بالباشميل بلا بسرعه شوفوا هتتعمل ازاى Readin10
كيف تعرفت علينا : عن طريق صديق .
06/03/2010
5
نقاط : 51816
mms طريقه عمل المكرونه بالباشميل بلا بسرعه شوفوا هتتعمل ازاى Mms-49

طريقه عمل المكرونه بالباشميل بلا بسرعه شوفوا هتتعمل ازاى Empty
مُساهمةموضوع: طريقه عمل المكرونه بالباشميل بلا بسرعه شوفوا هتتعمل ازاى   طريقه عمل المكرونه بالباشميل بلا بسرعه شوفوا هتتعمل ازاى Emptyالإثنين سبتمبر 06, 2010 9:00 pm


بسم الله الرحمن الرحيم
طريقة عمل المكرونة بالشاميل
أنقل لكم اليوم الطريقة كاملة بالصور مع بعض التعديل وقد أعجبتني تلك الطريقة لاستخدام البقصمات والجبنة الموزاريلا


ونبدأ معا على بركة الله:

المقادير المطلوبة:
- مكرونة مسلوقة
- صلصة الباشميل
- لحمة مفرومة معصجة
- جبنة موزاريلا مبشورة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



والآن لعمل اللحمة المعصجة نستخدم:
- بصلة مفرومة
- لحمة مفرومة
- حبة طماطم مفرومة
- صلصة طماطم
- فصين ثوم مدقوقين (هناك من لا يفضل استخدام الثوم)
- ممكن خضار مشكلة وأنا هنا استخدمت ذرة مفرزنة (هناك من لا يفضل استخدام الخضار أو الذرة)
- ملح وفلفل أسود وبهار

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

طريقة عمل اللحمة:
نسخن الزيت عالنار ثم نضيف البصل المفروم ونقلب قليلا إلى أن يذبل لونه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نضع اللحمة فوقه ونقلب جيدا


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

تترك إلى أن يتغير لونها إلى اللون البني ثم نضيف الثوم ونقلب
(تذكرة هناك من يفضل ألا يستخدم الثوم)

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

تضاف قطع الطماطم وتقلب جيدا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

تضاف الذرة (أو الخضار) ونقلبها وتترك إلى أن تذبل الطماطم
(تذكرة هناك من يفضل ألا يستخدم الخضار أو الذرة)

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ثم نضيف الصلصة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


تترك على النار إلى أن تتسبك وتصبح جاهزة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



لعمل البشاميل نحتاج إلى:
- كوب طحين تقريبا 7 ملاعق كبيرة
- لتر من الحليب أي تقريبا أربع أكواب
- مكعبين ماجي
- زبدة
- ملح وفلفل أسود وبهارات

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نضيف الطحين مع الحليب عالبارد

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

يوضع على النار و نحركهم بالمضرب السلك إلى أن يذوب الطحين تماما و يختفي

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بعد أن يسخن بقليل نضيف الماجي والملح والفلفل الأسود والبهارات وطبعا لا نتركها أبدا بل نستمر بالتحريك حتى لا تتكتل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نضيف الزبدة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نستمر بالتحريك إلى أن يثخن قوام البشاميل هكذا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ترفع من على النار

و الآن التطبيق (وضعها في الطبق)

اللحمة جاهزة والبشاميل جاهز والمكرونة خلاص اتسلقت

نضع المكرونة المسلوقة في طبق عميق أو قدر ونضيف فوقها نصف كمية البشاميل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نقلب المكرونة مع البشاميل جيدا حتى يمتزجوا وممكن إضافة القليل من الجبنة الموزاريلا معها

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نحضر صينية الفرن وندهنها بقليل من الزبدة ونغطي قاع الصينية و الحواف بالبقصمات

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نضيف طبقة من المكرونة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ثم نفرد فوقها اللحمة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ثم طبقة المكرونة الثانية

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و نغطيها تماما

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ثم باقي صلصة البشاميل هكذا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نوزع الجبنة الموزاريلا المبشورة فوقها

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ندخلها فرن ساخن لمدة نصف ساعة أو أكثر إلى أن تتحمر الأطراف

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نفتح الشواية و نحمر الوجه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نتركها تبرد شوية قبل التقطيع حتى لا تهترئ أثناء التقطيع
شكلها حلو ممممممممممم


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

تقطع
يللا هاناكل مممممممممممممممم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و تقدم مع السلطة
عارف مفيش وقت للسلطة دلوقتي

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




بالهنا والشفا

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام انس
مشرف
مشرف
ام انس


الجنس : انثى
232
43
طريقه عمل المكرونه بالباشميل بلا بسرعه شوفوا هتتعمل ازاى 6310
المهنة : طريقه عمل المكرونه بالباشميل بلا بسرعه شوفوا هتتعمل ازاى Profes10
طريقه عمل المكرونه بالباشميل بلا بسرعه شوفوا هتتعمل ازاى Readin10
طريقه عمل المكرونه بالباشميل بلا بسرعه شوفوا هتتعمل ازاى Vbfs2
كيف تعرفت علينا : عن طريق صديق .
30/05/2009
2
نقاط : 55110

طريقه عمل المكرونه بالباشميل بلا بسرعه شوفوا هتتعمل ازاى Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل المكرونه بالباشميل بلا بسرعه شوفوا هتتعمل ازاى   طريقه عمل المكرونه بالباشميل بلا بسرعه شوفوا هتتعمل ازاى Emptyالسبت سبتمبر 18, 2010 12:02 pm

[b]بصراحة هايلة رائعة
عجبنى أوى اضافة الخضروات مع اللحمة ورشة البقسماط
كمان طريقة البشاميل دى جديدة وصحية اكتر
56465456456456456
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نانو
عضو نشيط
عضو نشيط
نانو


الجنس : انثى
100
31
طريقه عمل المكرونه بالباشميل بلا بسرعه شوفوا هتتعمل ازاى 710
المهنة : طريقه عمل المكرونه بالباشميل بلا بسرعه شوفوا هتتعمل ازاى Studen10
طريقه عمل المكرونه بالباشميل بلا بسرعه شوفوا هتتعمل ازاى Readin10
كيف تعرفت علينا : عن طريق صديق .
06/03/2010
5
نقاط : 51816
mms طريقه عمل المكرونه بالباشميل بلا بسرعه شوفوا هتتعمل ازاى Mms-49

طريقه عمل المكرونه بالباشميل بلا بسرعه شوفوا هتتعمل ازاى Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل المكرونه بالباشميل بلا بسرعه شوفوا هتتعمل ازاى   طريقه عمل المكرونه بالباشميل بلا بسرعه شوفوا هتتعمل ازاى Emptyالجمعة سبتمبر 24, 2010 2:03 am

456896+89+*-869+98 kllgh 456896+89+*-869+98
تشرفت بمرورك ياجميل وبالهنا والشفا ومتنسيش تعزيمنا على المكرونه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقه عمل المكرونه بالباشميل بلا بسرعه شوفوا هتتعمل ازاى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» مكرونة بالباشميل
» طريقه عمل البيتزا
» ياترى هترحبوا بى ازاى !!
» ازاى تحضر الجن
» يلا تعالوا شوفوا نانو هتقولوكوا ايه..............!!!

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات النحاس - المنا صافور  :: منتدى الأسرة :: المطبخ-
انتقل الى: